Promise me we'll never leave this room, a million years from now would be too soon

Vilken lyckad kväll det blev igår! Jag mötte upp Laura vid niotiden och vi tog oss ner till the French Quarter och House of Blues för att se Toms band, Better than Ezra, spela. Jag älskar att komma in gratis både vip och backstage på en helt utsåld konsert! Jag och Laura hade det bra på vår logeplats och efter spelningen gick vi och pratade lite med bandet. De är riktigt grymma så nu spelas det Better than Ezra i mitt rum nonstop.

Från konserten tog vi oss bort till Bourbon Street och eftersom jag inte börjar jobba förän halv ett idag hann vi med lite dans på några av klubbarna. Bourbon Street är verkligen en upplevelse, det liknar ingenting jag någonsin varit med om förut. Alla klubbar och restauranger har dörrarna vidöppna och människor väller in och ut överallt då i princip inget ställe tar inträde. Det finns nåt för alla och åldersgruppen är allt mellan femton och sjuttiofem.

Jag och Laura kom hem till mig vid halv tre tiden och har nu precis vaknat och tagit varsin välbehövlig dusch. Nu blir det några timmars jobb och sen ska jag försöka hinna med att ringa in det nya året på ett minnesvärt sätt. 2011, here we come! <3


This time baby, I'll be bulletproof


Ääääntligen är arbetsdagen slut.
Nu sticker jag ut och möter upp Laura för en kväll downtown.


Cause I see sparks fly everytime you smile

Nu är jag hemma i New Orleans igen. Det känns nästan lite konstigt att säga så, hemma brukar ju alltid betyda Malmö eller Stockholm. Strax efter lunch packade jag och Allison (Tom åkte redan igår till Texas för en spelning) in oss själva, barnen samt alla grejer i bilen. Vi kom fram vid tretiden och därefter följde några timmar av uppackning och tvättande. Vid strax innan sju kom June, en annan au pair, och hämtade upp mig. Vi körde hem till vår counsler Jolanta där det blev varm choklad med några av de andra tjejerna.  Tillsammans trängde vi sen in oss i Jolantas van och körde för att se City Park's Celebration in the Oaks (tänk er en nöjespark mixad med juldekorationer that have gone crazy). Även om julen nu är förbi var det himla mysigt att gå runt och lyssna på julmusik och till och med få lite vinterkänsla då jag nääästan frös i min klänning och skinnjacka.



Just a dream, just an ordinary dream

Nu är det sista kvällen här i McComb. Imorgon på eftermiddagen beger vi oss tillbaka till New Orleans. Det har varit helt fantastiska dagar här och jag är från och med nu väldigt positivt inställd till den amerikanska julen!

Imorgon är det även den 29 december, vilket betyder att det är exakt en månad sen jag lämnade Sverige. Den här månaden har sprungit förbi och trots det så känns det helt galet längesen jag sa hejdå till mamma, pappa och Caroline på Kastrup. Det är väl så det känns när man bryter upp och skapar sig ett helt nytt liv antar jag.

Så vad har jag gjort den här månaden egentligen?
Well, jag har...
... sammanlagt varit i fyra olika delstater (New York, Connecticut, Louisiana och Mississippi)
... bott på hotell med andra au pairer från hela världen och haft lektioner och druckit alldeles för mycket coca cola.
... åkt en guidad tur genom NYC.
... fått ett nytt hem!
... åkt och gått tusen runder i New Orleans och lekt turist.
... festat på Bourbon Street.
... firat riktig amerikansk jul med allt som hör till.
... ätit typiskt amerikanska maträtter (sweet potato casserole, mac and cheese, pecan pie, butterschoth pie, christmas turkey, peanutbutter and jelly sandwich)
... ätit maträtter typiska för södern (gumbo, etoufee, corn bread dressing, fried turkey, chicken fricassee)
... åkt New Orleans kända streetcar.
... träffat hur mycket nytt folk som helst och hittat människor jag redan har svårt att se mig själv leva utan.


I would be a fool to miss this magic view, starin' at the ceiling next to you

Jag har haft en så himla fin julhelg här i McComb och vi drar ut på det genom att inte åka hem förän på onsdag eftermiddag. Dagarna består av mat, lek, film, läsning, prat och skratt. Vi går alla runt i våra mjukiskläder och tar oss endast ut när vi känner att matförrådet börjar tryta (vilket det i all ärlighet egentligen inte gör...)

Jag känner att jag borde ge just maten ett eget stycke för jag tror aldrig att jag, inom loppet av tre dagar, har provat så mycket nya maträtter som jag har gjort den här julen. Det har varit tre olika sorters turkey, butterscotch pie, dressing (nej, inte sån man har på salladen utan nån sorts grönaktig gratäng), sweet potato casserole with praline topping (smakar nästan som mjuk pepparkaka) och så vidare, och så vidare... Det är så himla kul att sitta och försöka förklara de svenska mattraditionerna och få chockerade "whaaaat?" till svar samtidigt som de är alldeles förskräckta över att jag aldrig har smakat pecan pie förut.

Jim, Allisons pappa, och jag har spenderat timmar med att diskutera litteratur och jag har numera fri tillgång till hans underbara bibliotek. Han har alla klassiker i äkta skinnband och världens mest bekväma skinnfåtölj där jag har suttit nerskjunken och läst Adventures of Tom Sayer av Mark Twain. Deranne pysslar om mig på alla sätt och vis (ingen i familjen äter youghurt men ändå är kylen alltid full av det eftersom hon vet att jag äter det både till frukost, lunch och middag om jag får) och Kris, Mimis man, proppar mig full med fakta och roliga historier om New Orleans och Louisiana.

Mimi och Kris barn, Conely och Charles, älskar mig och vill hela tiden leka, läsa och mysa. Det har varit bra för Willa att se mig leka med andra barn för jag känner att det gör att hon slappnar av runt mig på ett nytt sätt. Det är så himla skönt att kunna sitta med alla barnen i soffan och bara slötitta på en film och mysa. Med sju vuxna, fyra barn och en (stor!) hund blir det ganska crowded trots storleken på det här huset (!!) men det är faktiskt så en jul ska vara; mycket folk, mycket mat och en hel massa skratt och kärlek.



Last Christmas I gave you my heart

Idag är det den 25 december. Den svenska julen är förbi och jag är mitt uppe i den amerikanska.
Vi kom fram till McComb, Mississippi runt lunchtid igår och efter att vi packat upp och installerat oss (vi är 7 vuxna och 4 barn så det tog en stund) Skypade jag lite med familjen där hemma. Det gjorde bara lite ont.

Klockan sex var det dags för oss alla att packa in oss i bilarna och åka till kyrkan. Det är år och dar sen jag senast var på någon form av mässa men det var faktiskt riktigt mysigt att sitta där med dessa fina människor som tagit emot mig och fått mig att känna mig så hemma här. Vi fick oss alla ett gott skratt när Willa, istället för att lägga i sin dollarsedel i insamlingsbössan som skickades runt, försökte grabba tag i så många som möjligt för egen del.

Imorse var jag oändligt tacksam att jag under vår vistelse här bor för mig själv i poolhuset. Barnen var så fulla av energi så att det var som att ha små virvelvindar flygande genom huset. Julklappsöppningen slog nog alla rekord. Jag har aldrig sett så många paket bli öppnade på så kort tid!

Nu är det snart middag med kalkon och tusen olika gratänger medan vännerna där hemma slår klackarna i taket på Slagt. Julen har passerat utan hemlängtan och jag räknar med att nyår kommer gå i samma anda, men lite, lite bittert är det att sitta med en vinpimplandes Caroline på andra sidan datorskärmen och höra om alla galenskaper där borta på andra sidan Atlanten.



No one is ever gonna love you more than I do

Nu är klockan halv sex på julaftonsmorgon hemma i Sverige.
Själv ska jag snart släcka lampan för att ladda inför roadtrip med värdfamiljen till Mississippi imorgon.
Kvällen har spenderats packandes, ätandes pretzels med glasyr och vaktandes baby monitors.

Och den här låten går på repeat hos mig och jag tillåter mig att tänka lite, bara lite, på dig.


I won't ask for much this Christmas, I won't even wish for snow, I just wanna keep on waiting underneath the mistletoe

Puuuuuuuh! Nu är det onsdagkväll och jag ligger alldeles utslagen på min säng med datorn och mobilen inom räckhåll och fear the moment när jag måste resa mig för att gå ner och äta middag. Denna veckan har inneburit jobb, jobb och jobb. Willa är ju hemma från skolan nu då det är jullov, vilket för mig har inneburit tre dagar med 10-timmars långa arbetspass. Det har dock gått över förväntan att hantera båda barnen samtidigt och även om jag och Willa har haft våra duster så känner jag ändå att jag måste göra nånting rätt. I eftermiddags kröp hon upp i mitt knä i soffan och satt still (att se Willa sitta still är nästintill ett mirakel i sig) och myste i nästan en timme.

Hon gjorde mig även full i skratt tidigare idag. När Willa skriker eller blir för högljudd brukar vi be henne att "use your inside voice, please" vilket är positivare än att bara be henne vara tyst. Så idag när Henry började gråta så tittade Willa tvivlande på honom och sa "Henry, use your inside voice, please!".

Jag håller fast vid att hon är ett krävande barn men hon kan vara så himla gullig och rolig när hon är på rätt humör. Vi ska nog kunna fungera riktigt bra ihop bara vi får lite tid att bli bekväma med varandra. Nånting säger mig dock att jag kommer att få äta upp de här orden imorgon lagom till frukost...

Utöver en himla massa lekande, blöjbytande och matande har jag även hunnit med julklappsshopping och bio med Suzie. Vi stack ner till en galleria vid Canal Street och såg filmen Tron i 3D. Den var väl helt okej även om jag tycker att den var alltför wannabe Matrix (Tom berättade dock att Tron egentligen är äldre så den som visas nu är väl någon form av remake). Dock var själva biosalongen så otroligt amerikansk att både jag och Suzie var tvungna att skratta; när man gick in fick man en meny samt bestick och kunde sen under hela föreställningen beställa mat och dricka genom att trycka på en liten knapp på sitt armstöd. Amerikanerna är verkligen sköna alltså...

Känns lite galet att det är den 23 december imorgon. Jag måste säga att det gör lite ont att veta att mamma kommer stå där och förbereda julskinkan utan mig. Ingen knäckemacka med julskinka och senap imorgonnatt för mig inte... På fredag bär det dock av till Allisons föräldrar i Mississippi för en riktig amerikansk jul. Det blir nog en mysig helg med hela min värdfamilj och värdsläktingar. Sänder återigen en tacksam tanke över min underbara matchning med dessa människorna.

And you'll say "let's runaway now"

Idag var det som vanligt runt 17 grader och strålande sol och eftersom jag var ledig tog jag the street car och åkte ner till the French Quarter för att leka turist. Jag har ju hittills bara sett Bourbon Street men nu fick jag tid att utforska hela området. Den här stan har verkligen puls och personlighet! Det första jag såg och hörde när jag kom ut på Jackson Square, som är knutpunkten i the French Quarter, var ett gäng gatumusikanter som spelade och sjöng och hur människorna runt omkring inte bara klappade händerna utan faktiskt dansade i takt med musiken.

Jag hittade även till Urban Outfitters (yeeees!!) och gjorde lite shopping i den underbaraste av klädaffärer. Efter en lugn timme på Starbucks med en bok som sällskap begav mig hemåt och mötte upp Tom. Vi åkte därefter till Wall Mart och fixade äntligen en amerikansk telefon till mig!

Jag har tagit en dusch och ligger nu uppkrupen i sängen och ska snart sova. Imorgon börjar en ny vecka och då det är jullov är Willa hemma hela dagarna. So wish me luck!
 


Everyday is a winding road (I get a little bit closer)

Denna lördagen spenderas lite annorlunda än den förra. Istället för drinkar och party är det mjukiskläder och baby monitors som gäller. Allison och Tom har lagt barnen och nu begett sig iväg för middag med Allisons föräldrar och Mimi och hennes man. Duranne fyller nämligen år imorgon så därför ska de fira lite ikväll. Förhoppningsvis blir inte kvällen alltför krävande; Willa lär sova hela tiden och förhoppningsvis gör även Henry det. Själv har jag laddat upp med The Hills och Ben and Jerry's så det blir nog en rätt fin lördag ändå!

Veckan som har gått har rullat på bra. Jag får så mycket frågor hemifrån om "Vad gör du? Vad händer?" och även om min flytt och mitt liv här är något av ett äventyr så är det inte så att det varje dag händer något exceptionellt. Jag jobbar 45 timmar i veckan så mina vardagar består mest av lek, blöjbyten, tvätt och matning. När jag är ledig har jag mitt eget rum att städa, mina egna kläder att tvätta. Det blir inte jättemycket tid över med tanke på att jag gärna ska hinna sova lite också. När jag dock har några timmar över brukar jag ta lite promenader i området, en hel del tid spenderas på mitt mysiga favoritfik och så kommer jag då och då på nödvändigheter som behöver inhandlas och då bär det av till Wall Mart.

Hur fantastisk jag än finner den här staden och hur spännande det än är att göra något nytt så är det en vardag här också. Som tur är så trivs jag hittills väldigt bra med den vardagen och redan nästan vecka blir det ett litet break då vi åker upp till Mississippi för att fira julen hos Allisons föräldrar.




förra helgen på nån klubb på bourbon street.


Someday I'll be living in a big, old city

En vecka avslutad och en ny påbörjad. Helgen har varit riktigt bra! Efter lussebullebak och tvserie-maraton i fredags gick en stor del av lördagen åt till att vandra runt här i the Garden district och nu tror jag faktiskt att jag har ganska bra koll på den här delen av stan. Hittade bland annat världens mysigaste lilla café med den godaste chai latten jag nånsin druckit - släng dig i väggen Espresso house!

När hon slutat framåt elvatiden på kvällen kom Megan, en tysk au pair, och hämtade mig och vi stack ner downtown för en night out. Och fasen vilken rolig kväll det blev! Jag var ganska nervös då jag, efter snart tre år på krogen hemma, inte längre har åldern inne. Några veckor kvar till tjugoett! Det gick hur som helst bra och vi både kom in och lyckades bli rejält glada i hågen. Jag kan ju inte hjälpa att folk här är så mycket mer generösa än hemma och bjuder på både det enda och det andra!

Jag ramlade i säng vid sex på morgonen så när klockan ringde vid halv tolv var jag mer död än levande. Söndag blev biodag. Först åkte jag med Deranne och Allisons syster Mimi och hennes barn och såg Tangled. Loved it! Jag och Charles, tre år, satt och skratt ikapp och matade varandra med popcorn. Jag hann inte mer än hem och vända innan jag tog New Orleans kända street car downtown och mötte upp Megan och Zuzi, en annan au pair. Vi tog först en sväng längs Bourbon street och hamnade i en bar där vi snackade bort en timme med några killar som satt och kollade fotballmatchen mellan New Orleans och St Louis. Därefter stack vi och såg Harry Potter-filmen i sällskap av gigantiska popcornpåsar och läskmuggar.

Idag drog jobbet igång igen vilket var rätt segt då Henry grät och grät och grät hela förmiddagen. När jag slutat tog jag en promenad bort till Wall Mart för att köpa en telefon men insåg snart att det är djungel. Allison får hjälpa mig till helgen istället. Istället kollade jag in matavdelningen och dog nästan av glädje över alla Ben and Jerry's-sorter detta landet har som jag ännu inte har provat!

Nu ska jag kolla lite The Hills innan det är dags att sova. Och förresten, idag har jag varit i staterna i två veckor!


I smile up to the sky, I know I'll be alright

Och så har jag överlevt min första arbetsvecka här på andra sidan den stora pölen. Den har varit utmanande, rolig, annorlunda, uttröttande, spännande och intensiv. Jag, Allison och Deranne har jobbat hårt för att hitta rutiner för både Willa och Henry och oss själva. Jag kan med glädje meddela att vi något sånär börjar komma tillrätta. Jag känner mig mer och mer bekväm med barnen och känner mig trygg och hemmastadd här i huset. Sammanfattning: jag mår bra och har någorlunda koll på livet!

Trots det kommer det stunder när jag tänker "Herregud, ska jag vara här och göra detta i ett år?! Januari, februari, mars, april, maj, juni, juli, augusti, september, oktober, november?!". Jag är inte en speciellt spontan person och jag gillar att ligga tio steg före men för första gången klarar jag faktiskt av att skjuta bort sådana tankar och ta en dag i taget. Varje gång sådana där panikartade tankar börjar sippra fram väljer jag att istället tänka "Okej, klockan är halv elva nu. Om en timme kommer Willa hem och då äter vi lunch sen hinner jag tvätta under hennes nap time och sen lite lek innan jag slutar halv fyra och då ska jag kolla tv och svara på mail och sova tidigt". Dagarna blir till veckor som blir till månader och innan jag vet ordet av har ett år gått och jag har fått vara med om så mycket händelser, känslor och upplevelser så att det hade räckt för en livstid.

Ikväll slutade jag vid halv fem och är nu ledig fram till måndagmorgon. Jag har precis bakat femtio lussebullar och de blev en stor hit! Till och med Willa, som är extremt petig med maten och bara äter peanut butter and jelly mackor och mac and cheese, tog några försiktiga tuggor. Nu har jag fått lova att baka en ny omgång under juldagarna som vi ska spendera hos Deranne och hennes man Jim uppe i Mississippi. Imorgon ska jag och Allison ge oss ut på en långpromenad och hon ska visa mig caféer, bokhandlar, klädaffärer och hur hela den här stan egentligen hänger ihop. På kvällen ska jag antagligen ut med några andra au pairer till en latinamerikansk klubb på Bourbon Street och på söndag blir det bio gånger två.

Och by the way - här är fortfarande runt femton plusgrader och nonstop solsken. HA!

First day of the rest of our lives

Så var första arbetsdagen avklarad! Klockan närmar sig tio och jag ligger nyduschad i sängen med en kopp te och ett avsnitt av One Tree Hill. Imorse ringde klockan vid sju och en halvtimme senare hjälptes jag, Allison och Deranne åt med frukost och påklädning av Willa medan vi skickade Henry emellan oss. Vid åtta åkte Allison till jobbet och lämnade av Willa på preschool och förmiddagen flöt på väldigt lugnt då Henry sov den mesta av tiden. Detta gav mig tillfälle att ligga på soffan och läsa i boken om Sverige som jag gav Allison och Tom i present - den var faktiskt himla roligt skriven.

Vid tolv körde Deranne och hämtade upp Willa medan jag gjorde iordning för lunch och när vi (äntligen!) lyckats få upp Willa för sin nap blev jag fri i några timmar. Jag tog min karta och begav mig för första gången själv (och för första gången gåendes) ut på gatorna i New Orleans. Eller ja, det var väl kanske lite att ta i för jag höll mig bara i området då jag inte ville riskera att gå vilse. Jag gick i alla fall vår gata åt båda hållen och insåg att vårt hus ligger mitt emellan St Charles Avenue och Magazine Street som båda är stora gator med affärer, hotell, restauranger, gym och på St Charles även New Orleans berömda streetcars.

Nu ikväll åkte vi över till Allisons syster Mimi för kvällsmat. Hon har två barn; Conley, sex år, och Charles, tre år. Conley ville visa mig sitt rum, Charles ville bli kittlad och Mimi frågade tusen frågor om hur jag mådde och hur jag trivs än så länge. Till och med hunden kom ideligen fram för att bli klappad och gosad med. Tack gode gud för min fina värdfamilj!



You'll never know what heaven means until you've been down to New Orleans

Ligger nerbäddad i min säng tillsammans med datorn och tittar på Criminal Minds medan jag skriver en lista på saker som behövs inhandlas. Precis som när jag flyttade till London har jag även denna gång lyckats packa med mig helt fel kläder. Jag och Deranne var iväg en sväng i eftermiddags till Old Navy och Target (två stora butikskedjor här i USA) för lite basplaggsshopping men de närmaste veckorna måste jag nog göra en uppdatering av garderoben.

Imorgon är det måndag och min första riktiga arbetsdag. Jag är nervös och väldigt tacksam över att Deranne ska stanna här ända tills på onsdag och hjälpa mig med rutinerna. Willa är en väldigt viljestark och envis treåring och en fyramånadersbaby som Henry behöver nästan ständig uppmärksamhet så jag hoppas verkligen att jag har tålamodet och självförtroendet att tackla dem båda. Förhoppningsvis tittar jag tillbaka på den här kvällen om en månad och tänker "äh, det var ju inte så mycket att oroa sig för".

Nu blir det snart sovdags. Det är svårt att beskriva hur utmattad man känner sig efter bara en dag med ett språk som inte är ens modersmål, vägar och gatskyltar som ser helt annorlunda ut, ovana dofter och ljud och inte en människa inom räckhåll som man har känt längre än tre dagar. Men än så länge verkar det som att jag har gjort helt rätt matchning och jag kunde inte önska mig en bättre värdfamilj.


I'm in the NOLA, baby!

Nu är jag här. På platsen som jag ska kalla mitt hem det närmaste året. De senaste dagarna har varit busy, busy, busy och trots att det är mindre än en vecka sen jag lämnade Sverige så känns det som en evighet.

Efter tisdagens eftermiddagslektioner åt vi middag innan vi begav oss ner till centrum i Stamford för att kolla in shoppingen och julpyntet. Då vi alla fortfarande var trötta och jetlaggade gick vi dock snart tillbaka till hotellet där vi duschade och trängde ihop oss i två sängar och kollade på MTV och åt choklad.




Onsdagens föreläsningar hölls av Röda Korset och handlade om första hjälpen och nödsituation. Herregud vilka tråkiga föreläsare... Jag har aldrig hört någon upprepa en procedur så många gånger som de gjorde kring CPR och de tog upp så fruktansvärt självklara saker ("if the child isn't breathing you need to call 911") att jag ville förklara för dem att vi är européer - inte idioter. Om dagen var sisådär så var kvällen desto bättre. Vid 17.30 packade vi in oss i två bussar och åkte in till New York City för en guidad tur (som min snälla värdfamilj betalade åt mig!) och sightseeing.




Vårt första stopp blev Rockefeller Center där vi åkte allra högst upp till det som kallas the Top of the Rock och kunde se hela NYC breda ut sig åt alla håll. Det var en galen känsla och jag var inte beredd på den enorma adrenalinkick jag fick av höjden, platsen, alla ljus och byggnader och vetskapen om att nu är jag verkligen här! Jag har varit på en del andra utsiktsplatser i andra städer och har alltid kunnat se bebyggelsen glesna bortåt horisonten men New York tar mig tusan aldrig slut! Det kvittade åt vilket håll vi tittade - det var skyskrapor, trafikljus och vägar så långt ögat kunde nå. Det ska tilläggas att the Top of the Rock är 259 meter upp i luften så man ser en bit...





Efter att vi hade kommit ner med hissen och rulltrapporna och stod stadigt på marken igen gick vi ett stenkast bort för att nå Times Square. Och ja, det var precis som i filmerna! Vi tog en liten avstickare in på M&M-butiken (två våningar med hundratals olika M&M-sorter som du kan plocka ihop som du vill) innan turen fortsatte med buss genom the fashion district, the village och wall street innan vi stannade till vid Battery Park för att kunna få en glimt av frihetsguddinnan som ligger en bra bit ut i vattnet. Efter det åkte vi till Ground Zero vilket för tillfället egentligen inte är mer än en byggarbetsplats. Men det kändes helt sjukt när guiden berättade om hur höga tornen egentligen var och hur byggnaderna i hela området föll då för snart tio år sen. Under bussfärden tillbaka till hotellet somnade de flesta av oss på en halv sekund. NYC är en otroligt häftig stad med hur mycket som helst att se. Jag tycker själv att jag är någorlunda berest och har sett många storstäder men New Yorks enorma storlek var överväldigande och nästan ogreppbar. Jag hoppas att jag får en chans att åka tillbaka dit under mitt år här i staterna.



På torsdagmorgon var vi alla mer döda än levande tack vare en miljon intryck och alldeles för lite sömn. Dock gick föreläsningarna ganska snabbt och efter lunch var det dags att hitta sin buss och ta sig ut till flygplatsen. Jag fick vänta flera timmar på JFK innan det var dags för mig att gå ombord på planet som skulle ta mig till mitt nya hem i New Orleans. Själva flygresan gick ganska snabbt då jag sov det mesta av de 3,5 timmarna. Det var nog lika bra att jag var trött och slö när jag klev av för jag hann inte ens bli nervös över det första mötet. När jag hörde en röst som ropade "MARIAA!" och såg min värdmamma Allison med en stor, rosa skylt där det stod "Welcome Maria!" på kändes det bara naturligt med en stor kram. Eftersom jag landade så sent var ingen av barnen med men när vi kom hem var Allisons mamma, Deranne, där med en vaken Henry. Min värdpappa, Tom, är på tour med sitt band i två veckor så därför är Deranne här och hjälper till med barnen och ger mig en chans att komma tillrätta.

Hittills trivs jag hur bra som helst! Både Allison och Deranne är så lätta att prata med och så ivriga att få mig att känna mig välkommen. Jag har ett stort rum med världens skönaste säng och ett eget badrum. När jag började packa upp såg jag att de lagt hit saker för att få mig att känna mig som hemma; information om de närmaste gymmen, brevpapper, en liten anteckningsbok, en översättare mellan europeiska och amerikanska mått, schampoo och balsam, en anslagstavla och nålar att sätta upp bilder med och en massa tjejtidningar på nattduksbordet. De verkar inte ha några orimliga eller konstiga förväntningar på mig och än så länge verkar vi ha väldigt lika syn på hela au-pair situationen.

Jag var nervös över första mötet med Willa som var när jag gick med Deranne och hämtade henne från pree school i fredags. Det gick dock hur bra som helst! Hon sträckte ut armarna mot mig och ropade "Maria, Maria!" innan hon kramade mig och sen sa hon i en snabb följd: "You're Swedish, not Spanish. You're Swedish. What color are your eyes? They're green! Mine are green! They're pretty." Sen berättade hon hela vägen hem om guppen i marken och att vi skulle kolla på Chuggington (som är hennes absoluta favoritprogram) när vi kom hem. Henry kommer varken med ord eller kramar (ganska förståeligt av en baby som inte ens är fyra månader) men han verkar någorlunda nöjd när jag bär honom och han håller gärna i mitt finger och ler mycket. Allt som allt anser jag mig själv vara godkänd även hos barnen!

Vädret här är helt otroligt. Idag gick jag i jeans och skjorta och höll på att svettas ihjäl. Det lär nog inte vara såhär varmt hela vintern men än så länge njuter jag i mina solglasögon. Nu har jag precis öppnat fjärde luckan i min adventskalender med Willa och sagt godnatt till henne. Dags att svara på lite mail och försöka hålla mig någorlunda uppdaterad med vad som händer därhemma!


RSS 2.0