Someday I'll be living in a big, old city

En vecka avslutad och en ny påbörjad. Helgen har varit riktigt bra! Efter lussebullebak och tvserie-maraton i fredags gick en stor del av lördagen åt till att vandra runt här i the Garden district och nu tror jag faktiskt att jag har ganska bra koll på den här delen av stan. Hittade bland annat världens mysigaste lilla café med den godaste chai latten jag nånsin druckit - släng dig i väggen Espresso house!

När hon slutat framåt elvatiden på kvällen kom Megan, en tysk au pair, och hämtade mig och vi stack ner downtown för en night out. Och fasen vilken rolig kväll det blev! Jag var ganska nervös då jag, efter snart tre år på krogen hemma, inte längre har åldern inne. Några veckor kvar till tjugoett! Det gick hur som helst bra och vi både kom in och lyckades bli rejält glada i hågen. Jag kan ju inte hjälpa att folk här är så mycket mer generösa än hemma och bjuder på både det enda och det andra!

Jag ramlade i säng vid sex på morgonen så när klockan ringde vid halv tolv var jag mer död än levande. Söndag blev biodag. Först åkte jag med Deranne och Allisons syster Mimi och hennes barn och såg Tangled. Loved it! Jag och Charles, tre år, satt och skratt ikapp och matade varandra med popcorn. Jag hann inte mer än hem och vända innan jag tog New Orleans kända street car downtown och mötte upp Megan och Zuzi, en annan au pair. Vi tog först en sväng längs Bourbon street och hamnade i en bar där vi snackade bort en timme med några killar som satt och kollade fotballmatchen mellan New Orleans och St Louis. Därefter stack vi och såg Harry Potter-filmen i sällskap av gigantiska popcornpåsar och läskmuggar.

Idag drog jobbet igång igen vilket var rätt segt då Henry grät och grät och grät hela förmiddagen. När jag slutat tog jag en promenad bort till Wall Mart för att köpa en telefon men insåg snart att det är djungel. Allison får hjälpa mig till helgen istället. Istället kollade jag in matavdelningen och dog nästan av glädje över alla Ben and Jerry's-sorter detta landet har som jag ännu inte har provat!

Nu ska jag kolla lite The Hills innan det är dags att sova. Och förresten, idag har jag varit i staterna i två veckor!


Postat av: Rebecka

Ja, vet inte hur jag ska lösa detta men på något sätt ska det väl gå haha :)

Låter som en toppenvecka!Jag funderar också lite på det där med mobiler, ska man köpa nu innan USA eller där borta och vad för någon.. :S

2010-12-14 @ 12:26:41
URL: http://rebeckaiusa.blogg.se/
Postat av: Ewa

Intensiv och händelserik helg! Kul att du börjat träffa några av de andra au pairerna.

Stackars Henry som var så ledsen... Var det första dagen utan mamma eller mormor?

Vi kanske kan gå på det mysiga caféet när jag så småningom kommer över. Puss o kram.

2010-12-15 @ 12:20:11
Postat av: Leif Blomkvist

kanonhelg tycks det! Kul med nya ansikten kan jag tänka mig o lite locations bortom Josephine Street. En fåkunnig undrar - vad i hela friden är Ben and Jerry?

2010-12-15 @ 16:43:57
Postat av: Emelie Sajland

åhh jag kan se lilla lyckliga maria bland alla ben & jerry's framför mig, happyhappyhappy! saknar dig <3 (ps, snart fixat skype)

2010-12-15 @ 17:16:21
Innan du kommenterar:
- Jag måste godkänna alla kommentarer.
- Onödiga kommentarer publiceras inte.
- Det gör inte heller reklam eller spam.
Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Din e-mail

Din blogg eller hemsida

Kommentar

Trackback
RSS 2.0