C'mon take me to the Mardi Gras

De senaste dagarna har verkligen bara försvunnit! Mardi Gras har nu kommit igång med parader, fester, turister och allt annat som hör till. Det går inte att beskriva atmosfären, stämningen och den upprymda känsla av tradition som New Orleans nu är inbäddad i.

Helgen började i fredags när Lisa kom över för kvällspromenad och sleepover. Det blev en lugn kväll då vi var tvungna att gå upp relativt tidigt i lördags. Tillsammans med de andra au pairerna här i stan spenderade vi nämligen några timmar, i sann amerikansk anda, som volontärarbetare på en foodbank som distribuerar mat till olika härbärgen för hemlösa. Det var faktiskt ganska roligt att sortera och packetera mat tillsammans med personalen medan vi pratade, skrattade och halvdansade till radion. Efter att ha gjort vår goda gärning för dagen hoppade jag, Lisa och Laura in i Junes bil och körde till en tjej som June känner genom sitt college för att delta i en, för min del andra, Mardi Gras-fest. Vi satt i solen och drack öl och Jello shots innan vi i samlad trupp begav oss för att titta på en av paraderna. Det spelar ingen roll om man är tio, tjugo eller femtiofem - det är lika roligt att hoppa och skutta nedanför vagnarna och samla på sig beads (pärlhalsband) och allt annat de deltagande i paraderna kastar ned till åskådarna.

Imorse jobbade jag några timmar och sen följde jag och Lisa med min värdfamilj till Allisons föräldrars hus här i NOLA som ligger precis på St Charles Avenue, vilket är gatan där paraderna passerar. Vi fick snart sällskap av lite vänner till Tom och Allison och eftermiddagen förlöpte sittandes i uppfällbara stolar med fried chicken och chilli fries inom räckhåll och paraderna knappt tjugo meter bort. Som jag och Lisa konstaterade: man måste älska en högtid där det är helt okej att dansa på gatorna och dricka sig lullig klockan elva på förmiddagen. Och tydligen är detta ingenting jämfört med hur nästa helg kommer se ut...




River flows in you

Idag var första dagen i shorts och kortärmad tunika. Jag måste säga att detta har varit den kortaste vintern jag någonsin upplevt. Vaknade inatt och var alldeles genomsvettig så ikväll har jag satt igång fläkten i taket och reducerat pyjamasen till endast underkläder.

Ligger nu och lyssnar på Yirumas underbara pianomusik samtidigt som jag är flitig och svarar på en massa mail som har legat och väntat. Jag fick förövrigt mitt social security card idag. Även om det inte ser mycket ut för världen (det är inte ens inplastat!) betyder det i alla fall att jag nu kan fixa ett amerikanskt bankkort (inte en dag för tidigt!) så nu gäller det att hitta tid i våra scheman för Tom och Allison att hjälpa mig. Bankväsendet här känns nämligen ganska läskigt att bemöta med sina konstiga avgifter och kontrakt. Jag älskar mina värdföräldrar men i sann New Orleans-anda är de inte de snabbaste med utförandet av vissa planer. I staden som är känd för sin avslappnade attityd och everything-goes-lunk är det ibland svårt att få något gjort. För mig, som är uppvuxen med och uppfostrad av en mamma som är en levande korsning mellan en filofax och en alarmklocka, känns det ibland aningen frustrerande med allt detta prat och ingen verkstad. Well, kulturellt utbyte var det ju...!



I do the pretty girl rock



Söndag eftermiddag, drygt 20 grader och en luftfuktighet som gör det omöjligt att inte svettas.
I fredags jobbade jag hela eftermiddagen lång så när jag blev medbjuden hem till Mimi och Kris och barnen kändes det som en lagom mysig avslutning på dagen. Deranne och Jim var också där så medan barnen sprang runt i trädgården och lekte satt vi vuxna på altanen och pratade och drack vin.

Sov i nästan tolv timmar så vaknade inte förän strax innan elva på lördag trots att jag kommit i säng relativt tidigt kvällen innan. Tog en dusch innan jobb och eftermiddagen försvann ganska kvickt då båda barnen tog långa naps. Lisa kom över på kvällen och vi hade filmmaraton och åt onyttigheter medan jag vaktade baby monitorerna.

Lisa åkte hem i förmiddags för att jobba några timmar och jag följde med värdfamiljen till... ja, jag vet inte ens vad det heter. Mardi Gras är ju på ingång och bland annat berstår festligheterna av några stora parader som organiseras av olika grupper kallade "krewes". Tom och Allisons pappa Jim är båda med i ett av dessa och idag var som en kick-off fest där paradvagnarna visades upp och medlemmarna kunde träffas med familj och vänner och äta gott och lyssna på musik. Vi stannade så länge Henry orkade med och nu har jag spenderat nån timme på Skype med Caroline. Jag förstår inte hur två människor kan ha så mycket att prata om trots att vi hörs nästan varje dag.

Snart slutar Lisa förhoppningsvis jobba och vi ska avsluta helgen med lite välförtjänad sushi. Gott gott!


Oh darling, don't you ever grow up - just stay this little

En unge på världens goaste kelhumör hela dagen - den andra en skrikandes och gråtandes hög på golvet. Heja mig. Slutade redan vid tre så efter lite cath up talk med världens bästa Caroline tog jag picknickfilten och gick förbi affären och köpte Cola light och frukt. Lade mig därefter i parken vid Colesium Square och läste Cosmopolitan och Eat, Pray, Love i solskenet. Tog en sväng förbi gymmet och fick information om öppettider och priser så nu får vi se om jag kan uppbåda motivationen att börja gå dit.

Och förresten - Taylor Swift kommer till NOLA den femte oktober och jag och Lisa har redan biljetter kirrade och klara. YAAAAY!



Osminkad och lagom fräsch - au pair livet är glamoröst må jag säga!


It felt like spring time on this February morning

Åh vilken fin dag det har varit. Båda barnen har varit på sitt bästa humör och det har varit många kramar, "I love you" och skratt. Henry kan nästan sitta upp själv nu - han klarar flera sekunder utan hjälp! Man får dock se till att han inte märker att man har släppt taget för då blir han alldeles förskräckt och ramlar ihop med huvudet före. Detta utlöser i sin tur alltid en ilsken och mycket högljudd gråt. Själv kan jag inte hålla mig för skratt då det ser fruktansvärt roligt ut när han ramlar framstupa utan någon som helst reflex av att ta emot sig själv. Willa har nu passerat tre och ett halvt men är nästan lika lång som Conley som är sex. Trots det kan jag inte säga nej när hon tittar på mig med sitt sötaste leende och frågar "Can you pick me up? I wanna cuddle!"

Jag slutade vid halv sex och då slängde jag snabbt på mig lite mascara och traskade uptown för att möta Lisa för middag. Så sakteliga betar jag av alla restauranger längs Magazine Street och har väldigt goda upplevelser under tiden. Efter middag blev det chai latte på vårt älskade Starbucks. Nu ligger jag i sängen och ska läsa några kapitel i Eat, Pray, Love innan det är dags att släcka lampan. Denna bok som började så starkt men nu känns ganska seg och utdragen... Well, jag har massor av böcker i min bokhylla som väntar på att bli lästa. Nästintill varenda leverans jag får från Sverige innehåller minst en bok. Känner min omgivning mig eller...?

Can you still feel the butterflies?

Igårkväll gick jag i den vårvarma natten under samma stjärnhimmel som tindrar ovanför dig. Jag insåg att jag inte har tittat på våra bilder eller ens pratat speciellt mycket om dig på veckor. Det betyder inte att jag inte har tänkt på dig. Jag är bortom punkten där jag ville att du skulle veta allt jag känner. Det finns ett ofärdigt brev på mitt skrivbord, adresserat till dig, som du aldrig kommer få ta del av liksom det existerar en miljon känslor oss emellan som jag inte tror att vi nånsin kommer ta oss tiden och kraften att reda ut. Det enda jag vill nu, när jag redan kommit så långt på min väg bort från dig, är att minnas hur svårt det var att låta dig gå och att inte ens Atlanten kan skilja mig från allt jag känner för dig. Kärlek känner inte avstånd och tidsskillnader. Att ge upp allt vi varit och kunde blivit var inte ett beslut jag tog, det är ett beslut jag tar varje dag.

Alla hjärtans dag

Vaknade första gången vid halv sex imorse när Greta var tvungen att gå upp för att ta taxin till flygplatsen. Somnade om och sov till nio då jag gjorde mig iordning, inväntade Lisa och fick sen skjuts av Tom ner till the social security office. Efter att fyllt i blanketter, varit nervösa och genomgått en intervju gick både jag och Lisa därifrån med ett kvitto på att våra social security cards ska bli hemskickade till oss inom två veckor. Näst på min måste-göra-lista är att öppna ett amerikanskt bankkort.

Vi tog oss tillbaka uptown och åt lunch på det mysiga caféet Still Perkin' som tyvärr aldrig har öppet på kvällarna. Medan vi tuggade i oss våra wraps pratade vi lite om saker vi skulle vilja ta tag i att boka. Det finns så mycket möjligheter att göra saker här men ibland är det inte det lättaste att få ihop scheman och lediga dagar.

Idag är det ju den fjortonde februari vilket betyder Alla hjärtans dag. USA är ju kända för att överdriva högtider men här i NOLA tycker jag inte att Valentine's day har varit så farligt. Min spännande dejt för kvällen blir filmhäng i mjukiskläder hos Lisa. Ingen dålig start på veckan inte!


If you only knew what the future holds, after a hurricane comes a rainbow

Nu är det söndagkväll och bara en halvtimme kvar till Alla hjärtans-dag. Vilken otroligt underbar helg jag har haft! Till min stora lycka vaknade jag på fredagmorgon och kände mig betydligt bättre - jag tror de amerikanska tabletterna gjorde susen så för min egen sinnesfrids skull ska jag absolut inte kolla innehållsförteckningen. Arbetsdagen gick ganska kvickt och sen spenderade jag nån timme med att dammsuga, städa och tvätta för att eliminera risken att Greta skulle vända på tröskeln. Vid halv tio stannade en taxi utanför huset och jag träffade för första gången tjejen som jag de senaste veckorna spenderat så mycket tid pratades och planerandes med. Det blev kramar och snabb rundvisning i huset innan vi traskade upp till Wahlgreens och köpte glass som vi sen avnjöt nerbäddade i sängen framför The Patriot.

Vid elva på lördagförmiddag var vi duschade, påklädda och redo för en dag på stan. Allison släppte av oss på Canal Street där vi åt lunch på Palace Café. Vi vandrade sen ner genom the French Quarter där vi tittade på en streetdance uppvisning, kollade in the French Market, Jackson Square, hamnen, shoppade och åt beignets på Café du Monde. Vi gick längs Bourbon Street tillbaka till Canal Street och drack varsin frozen daquiri och tackade både gud och och oss själva för det faktum att vi kunde spendera en februaridag i strålande sol och ingen jacka. Den svenska vintern kommer bli högst svår för mig att acceptera efter detta året.

Väl hemma igen blandade vi Malibu och ananasjuice, bytte om och peppade till festspellistan på Spotify. Middag åt vi på Lucy's där vi även hann med att prova några av deras Hawaiinspirerade drinkar i stil med "Shark Attack" och "Surf Patrol". Väl på Bourbon Street blev det besök på fem olika klubbar, timmar av dans och några mer eller mindre framgångsrika samtal med främlingar innan våra (well, i alla fall mina) fötter ville hem.

Imorse blev det sovmorgon till elva då vi begav oss ut för rundvandring i the Garden District. Vi gick bland annat förbi den helt underbara lilla parken som ligger två minuter från mitt hus - där kommer jag med all sannolikhet spendera många timmar på en filt i sommar. Lunch blev det på Saké - en av de bästa sushirestauranger jag någonsin ätit på. Muums! Sen firade vi den tjugogradiga värmen genom att sitta i solen och äta glass. Jag nästan fasar inför sommarvärmen när solen redan nu är så varm att den bränner på benen!

Kvällen spenderades på Canal Place bio där vi såg Blue Valentine. Helt okej film men det bästa var att äntligen utnyttja den lite udda restaurangtjänsten och beställa in pizza att äta till filmen. Perfekt avslut på en perfekt helg. Det har varit så roligt att ha Greta här och att visa henne New Orleans. Det har på något sätt fått mig att uppskatta staden ännu mer och att känna att den faktiskt är "min" stad nu.

Vår helg i bilder:















It's like I checked in to rehab and baby, you're my disease

Okej, jag är officiellt förkyld. Vaknade inatt helt igentäppt och törstig som en nödsatt i Sahara-öknen. Lyckades somna om och kunde sova till sju då det var dags att börja jobba. Gick ner och försökte förklara att jag har tappat rösten, har ont i halsen och huvudet samt är svullen i både näsa, öron och ögon (hur det nu är möjligt). Genast blev det fart på Tom och Allison som kokade saltvatten för mig att gurgla i (har aldrig testat detta innan men det funkar faktiskt riktigt bra), ordnade med te och gav mig smärtstillande tabletter som tydligen är nästan omöjliga att få tag på då de är så starka att missbrukare använder dem för att göra metamfetamin. Willa förstod inte alls varför jag inte var mitt vanliga, pratglada jag så Allison försökte förklara att "Maria has lost her voice" varpå Willa tittar förbryllat på mig och säger "Where did you put it?"

Nu är Willa i skolan, Henry sover och jag har redan fixat både tvätt och disk. Förhoppningsvis hinner jag med att se veckans Gossip Girl-avsnitt innan den lille vaknar.

If it makes you happy it can't be that bad

Detta är den första veckan, sen jag kom till USA, som känns riktigt lång och seg. De senaste dagarna har inte varit de bästa - mitt humör har inte varit i närheten av sin vanliga, positiva nivå och en annalkande förkylning har gjort sitt till. Dessutom har vädret speglat min sinnesstämning genom att för ovanlighetens skull vara kallt och molnigt. Ikväll, efter en heldag med barnen och playdate med Charles och Conley, mötte jag, trots brist på energi, upp Lisa för middag. Tack gode gud för det. Tydligen var pizza, varm choklad och vanligt, hederligt tjejsnack precis vad jag behövde för att rycka upp mig. När jag gick hem hade det molniga vädret ändrat form till halv storm med regn och vindar så kraftiga att alla tankar på paraply verkade överflödiga. I vanliga fall hade jag beklagat mig högljutt men det var något skönt och befriande att gå där för mig själv med håret blåsande och åt alla håll medan sminket så sakteliga gav upp kampen mot regnet. Det var inte en själ ute och inte hade jag med mig iPod-hörlurarna heller. Det var bara jag, vinden och regnet. Och där och då bestämde jag mig för att mina dagar av nedstämdhet får vara slut för den här gången. Nu är det dags att hitta glädjen och energin igen. Två dagar till fredag, nu kör vi!


Let me sleep for when I sleep I dream that you are here

Jag sov till halv nio idag och har "bara" jobbat sju, ganska slappa, timmar efter det - trots det är jag alldeles slut i både kroppen och huvudet. Jag har ont i magen, huvudvärk och går runt med en konstant känsla av att vara på gränsen till att gråta (vilket är en mycket märklig känsla för mig som gråter högst tre gånger om året)

Klockan är knappt fem men jag orkar inte ens tänka på några andra planer än sängen med Huckleberry Finn, en burk cola light och Vänner inom räckhåll. Förhoppningsvis kan ett samtal med min älskade och galet saknade Caroline muntra upp mig - ingen får mig ju faktiskt att skratta som hon.

Super Bowl Sunday

Det har varit väldigt skönt att spendera helgen i McComb. Speciellt med tanke på beskedet jag fick hemifrån. Jag är så tacksam att min värdfamilj på många sätt verkligen känns som min extra-familj. De har tagit hand om mig dessa dagar och gjort allt från att köra mitt till kyrkan, så jag kunde tända ett ljus, till att ta med mig till stans bästa glassbar för att ge mig nånting annat att tänka på.

Vi kom tillbaka till New Orleans idag vid tretiden på eftermiddagen och eftersom det är Super Bowl Sunday packade vi bara ur bilen, och bytte kläder på barnen, innan vi for till vänner till Tom och Allison för att umgås och titta på matchen. Super Bowl är finalmatchen i USA:s nationella liga i amerikansk fotboll och är landets mest sedda tvsändning samt näst största högtid ur matperspektiv - endast Thanksgiving slår Super Bowl Sunday när det kommer till matkonsumtion. Årets match gick av stapeln i Arlington, Texas mellan the Pittsburgh Steelers och the Green Bay Packers. Inget av lagen väcker nån större uppståndelse i NOLA så trots att matchen visades på tre olika storbildstv hos Christine och Mickey gick den mesta tiden åt till att prata, äta och leka med barnen. Förra året var det uppenbarligen betydligt galnare då New Orleans lag The Saints vann Super Bowl. Människorna här är väldigt seriösa när det gäller football och jag har redan lärt mig The Saints hejaramsa då den spelas av varenda dj på nattklubbarna här. På game days går alla klädda i The Saints-tröjor och det finns tusen butiker här som bara säljer The Saints-souvenirer.

Nu ska jag alldeles strax tvätta bort sminket, ta på mig pyjamas och krypa ner i sängen. De kommande dagarna kommer vara fulla av jobbtimmar då jag är helt ledig nästa helg när Greta kommer hit. Så godmorgon Sverige (snart i alla fall) och godnatt USA!

 


Angel, I hope they love you like we do


Idag grät jag mina första tårar sen jag kom till USA.
Inte för att jag längtar hem, men för att du inte kommer vara där när jag kommer tillbaka.
Jag kan inte beskriva hur betydelsefull din existens har varit i mitt liv.
Det enda jag kan säga är att jag älskar dig och jag kommer föralltid att sakna dig.


The moment was there but we lost it, time changed it all and we let it

Jag ligger nu uppkrupen i en av sofforna i Jim och Durans vardagsrum i McComb, Mississippi. Jag och Allison ska spendera helgen här med barnen. Jag älskar Allisons föräldrars hus! Det är så himla mysigt med gammeldags möbler, öppna spisar och soffor så mjuka att det är omöjligt att resa sig upp när man väl har satt sig. Storleken på huset är ju också i en klass för sig med tanke på att det bara bor två personer här. Faktumet att de har tre gästrum plus ett poolhus som alltid står redo för besök med rena handdukar, nybäddade sängar och böcker och tidningar som byts ut beroende på vem som ska bo i rummet tycker jag är ganska fantastiskt... 

Timmarna i bilen på väg hit gick bra; Willa tittade på Finding Nemo (hur är det möjligt att tjejen fortfarande, efter tretusenhundrafemtioåttonde gången, blir lika förtvivlad när Nemo skiljs från sin pappa?), Henry sov och jag och Allison pratade om allt och inget. Nu är vi uppackade och jag har kvällen och morgondagen ledig. Det ska bli så himla skönt att bara ta det lugnt, läsa, kolla tv och umgås med Allisons föräldrar. Mysigare och mer omtänksamma människor finns inte! Dessutom passar det mig bra att spara in lite pengar denna helgen. Om en vecka kommer Greta ner från New York för att spendera helgen med mig. Då kommer det utan tvekan att gå åt pengar! Jag har planerat lite saker vi ska hitta på men jag känner mig fortfarande själv relativt ny i NOLA så jag får be Tom och Allisons om lite synpunkter på vilka saker vi absolut måste hinna med. Det ska bli så himla kul att träffa Greta och det ska bli så skönt att prata svenska nonstop i tre dagar!


And this is what she says gets her through it; "If I don't let myself be happy now then when?"



Lång och väldigt oglamorös arbetsdag denna onsdag. Man vet att man har gett upp totalt när man inte längre bryr sig, eller ens märker, att man har jordnötssmör i håret halva dagen. Nu har jag i alla fall tagit en dusch och ligger osminkad i mjukiskläder i sängen med datorn och, hör och häpna, Veckorevyn! Jag kan inte beskriva min kärlek till världens bästa Anton som har skickat mig svenska förnödenheter i form av tidning, knäckebröd och Varma koppen. Trodde aldrig att Wasa havreknäcke skulle vara något som gav upphov till hetsätning men det kan jag nu meddela är fallet efter mer än två månader i USA.

På tal om månaderna och veckorna som passerar; jag har nu bott här i New Orleans längre än min tid i London. Det känns helt vrickat. Månaderna i London kändes som en ocean av tid, en rymd av händelser och utveckling. Hösten 2009 varade en evighet och jag skapade mig ett helt nytt liv där med människor jag aldrig träffat förr men som var fyllda av samma obeskrivliga kärlek och tillgivenhet till gatorna, husen och floden i staden som blev vår. Kanske var det just det faktum att vi visste att vår tid där var så begränsad men varje vecka kändes som ett år och varje minut var så dyrbar. Jag tror att vi kastade oss in i alla aspekter av vår vistelse hals över huvud för vi visste att tiden var lånad och alltför knapp. Aldrig har jag varit så lycklig och tillfreds med mig själv och livet som de soliga höstmånaderna som avslutade min tonårstid. Och aldrig har jag haft en kärlek så mäktig som den som fortfarande finns mellan mig och den mest fantastiska av städer.

Mina känslor för New Orleans och mitt liv här är väldigt annorlunda men samtidigt igenkännbara på så många sätt. Visst bröt jag upp från Sverige på samma sätt som för ett år sedan men sen jag kom hit har det handlat om att göra känslomässiga förändringar som ska räcka för ett helt år. Det går inte att tänka att jag snart är hemma igen - för det kommer jag inte att vara. Istället för att få ut så mycket som möjligt av varje minut handlar det om att göra en del långsiktiga planer, istället för att tillfälligt lägga bort livet där hemma handlar det om att långsamt hitta en balans mellan det gamla och det nya. Om London var som en blixförälske i en fartfylld och äventyrlig kille på motorcykel är New Orleans snarare den där tysta killen i klassen man aldrig riktigt har lagt märke till men som, när man väl ger honom en chans, visar sig ha väldigt många av de kvalitéer som man egentligen behöver.

Det livet jag lever nu, med jobb 45 timmar i veckan och nya bekantskaper som inte är mina själsfränder men som så sakteliga blir viktigare och närmare för mig, är så olikt det ungdomliga liv jag levde i London. Där var det fem tjejer i en lägenhet fylld med kläder och skor och ingen mat, fest fyra kvällar i veckan och timmar spenderade i höstsolen på skolgården med kaffe, te och cigg för att hålla värmen. Här är det blöjbyten, barnböcker och lugna middagar framför tvn med Allison och Tom som är vardagen. Här har jag tiden att verkligen landa, finna lugnet att ligga hemma i sängen på kvällarna utan att känna att jag kastar bort min tid. Jag har månader att göra resor och upptäckter och i vardagen här hittar jag en fristad att bara vara. Att leva.

Så olika sätt att spendera sin tid men trots allt delar dessa platser och liv ett väsentligt karaktärsdrag; båda lockar fram nya sidor hos mig och båda ger mig insikter så viktiga och rätt i tiden för mig. Det är en styrka och ett äventyr bara att vara här och samtidigt finner jag att det som känns allra viktigaste för mig är allt det jag hittar i mig själv som jag egentligen redan hade. Alla tankar, idéer och planer jag har för framtiden är så mycket enklare att sortera ut på avstånd och alla känslor, alla ouppklarade situationer och personer jag har lämnat bakom mig bleknar. Det där med att reda ut sina prioriteringar låter som en tråkig och söndertjatad klyscha, och kanske är det ett bevis på att jag nu faktiskt är vuxen, men för första gången förstår jag inte bara innebörden av de orden. Jag känner den - med hela mitt hjärta.


You'll sit alone forever if you wait for the right time

Igår slutade jag jobba vid halv sex. Jag sprang snabbt upp på rummet, bytte om och tog sen första bästa street car downtown. På vinst och förlust gick jag bort till House of Blues och hoppades att det skulle finnas biljetter kvar till Jimmy Eat Worlds spelning som var två timmar senare. När jag kom dit var det tre personer framför mig i kön och vi stod och pratade musik och kulturella olikheter i en halvtimme innan de allra sista biljetterna släpptes. Ibland ska man ha turen med sig - jag köpte den allra sista biljetten! Folket bakom mig i kön var inte alltför nöjda med händelseförloppet men jag var desto gladare. Jessica, en av personerna jag pratat med i kön, drog med mig för att möta upp hennes vänner och sen gick vi allihopa och drack några öl innan vi trängde oss in för att hoppa och sjunga med till bandet som visade sig vara riktigt bra även live.

Jag vet inte om det är USA eller södern eller New Orleans men jag älskar den spontanitet och öppenhet som finns här. Hemma hade jag för det första nog aldrig gått på en konsert alldeles själv och inte heller hade det varit så enkelt och självklart att börja prata med en completely random människa och inom loppet av tio minuter sitta tillsammans i en bar och prata om relationer och kärlek för att ytterligare tio minuter senare hoppa bredvid varandra i takt till ett rockband ingen av oss hade biljetter till en halvtimme tidigare. Det är så mycket lättare att prata med folk här för människorna är generellt sätt, dels mycket villigare att starta ett samtal, men de saknar också den tankeprocess som är så typisk för svenskar och som går något i stil med; Är detta ok? Vad ska folk tro? Undrar vad som händer om...? Folk här har en rörande fallenhet för att inte överanalysera situationer och människor och det är väldigt befriande att prata med personer bara just för att det är trevligt och intressant för stunden. Sedan jag kom hit har jag samtalat med i alla fall ett fyrtiotal totalt främmande amerikaner. Även om ingen av dem hittills har blivit min bästa vän så har de alla haft en förmåga att få mig att känna mig intressant och samtalen är aldrig tråkiga.

Jessica körde mig hem efter konserten och jag var i säng lagom för att hinna med sex timmars sömn innan det var dags för jobb. Nu har Willa gått till skolan, Henry sover och jag avnjuter några lugna minuter framför datorn tillsammans med musiken från gårdagskvällen.


live right now and just be yourself
it doesn't matter if it's good enough for someone else
it just takes some time, little girl, you're in the middle of the ride
everything, everything will be just fine
everything, everything will be alright


RSS 2.0