Take my hand, live while you can - don't you see your dreams lie right in the palm of your hand?

Idag är det den 29 oktober, vilket betyder att det är exakt en månad tills jag flyttar till det stora landet i väst. Herregud vad tiden flyger förbi! Igår satt jag i höstkylan på en uteservering och tog en fika med en vän och vi pratade om när vi firade nyår 08/09 och vilken galen kväll det var. Vi insåg plötsligt att det snart är TVÅ ÅR SEDAN! Likaså känns det som igår när jag firade min tjugoårsdag men nu är det bara drygt två månader kvar tills jag fyller tjugoett. Livet springer verkligen fram och jag vill ta vara på varje sekund. Jag vill uppskatta varje älskat ögonblick just när det händer, jag vill göra saker som skrämmer mig, jag vill falla fritt, jag vill ta risker, jag vill skratta så jag får ont i magen och jag vill älska gränslöst hur ont det än kan göra.

Jag åker om en månad och tiden fram tills dess ska jag spendera genom att umgås med människorna jag älskar och se till att vi skapar minnen att söka tröst i under det kommande året. Den här helgen är inget undantag så nu packar jag snart väskan för att åka till Båstad med mamma för vår årliga spa-helg!


You broke me, it's as simple as that


Everything I love between us will get us through the night (all the things we lost will teach us see the pretty things in life)

Nu är jag hemma efter fantastiska dagar i London. Att återse staden som har betytt så otroligt mycket för mig och som jag känt mig så hemma i var nästan lite skrämmande. Jag var rädd för att känslan och kärleken jag mindes skulle ha bleknat och att staden inte skulle leva upp till mina förväntningar. Jag behövde inte oroa mig. Att återse London var som att komma hem. Gatorna, människorna, ljuden, dofterna - allt var precis som jag kom ihåg det. Det är så svårt att beskriva kärleken jag har för den platsen. Hur kan man förälska sig så i en stad?

Det var även alldeles fantastiskt att träffa Kim igen. Jag kan inte förstå att det nästan gått ett år sedan vi i tårar kramades och sa hejdå utanför taxin som skulle ta mig till flygplatsen för att åka hem. Dessa dagarna har vi återupplevt gamla älskade minnen och skapat tusentals nya. KÄRLEK.


Still your heart says the shadows bring the starlight

De senaste dagarna har jag bara längtat. Längtat till den 29 november och att sitta där på flygplanet över Atlanten. Längtat till att börja ett nytt kapitel, en ny typ av liv. Jag har längtat efter från att lämna kalla, blåsiga Sverige där vintern knappt har börjat men man redan vet att det är en evighet kvar tills den tar slut. Jag har längtat efter att sätta alla problem och frustrationer på paus och veta att jag inte behöver lägga energi på dem för ett år. Hur mycket jag än har att se fram emot, hur mycket jag än kommer få uppleva och trots alla äventyr som ligger och väntar på mig så går det inte att komma ifrån att jag lämnar något kvar här hemma. Oftast tänker jag på allt och alla jag älskar - min familj, mina vänner, min lägenhet, de delar av min vardag som jag egentligen inte vill vara utan. Men nu har jag också börjat tänka på att jag även lämnar kvar bekymmer och de mindre positiva delarna av mitt liv. Jag ser verkligen fram emot att få distans till dem och förhoppningsvis få lite värdefulla perspektiv som kan visa mig var det är lönt att lägga energi.

Anyway! Imorgon är i alla fall en väldigt positiv dag. Jag åker äntligen för att återförenas med mitt livs största kärlek so far. London. Jag ska bo hos Kim som gjorde det smarta valet att flytta dit på heltid och ska i fem dagar endast vandra runt, äta gränslöst med English breakfast och Ben Cookies samt få ordning på min engelska som har förfallit katastrofalt sen jag flyttade hem igen.
Älskade London, hösten 09.


Tonight I'm gonna have myself a real good time, I feel alive and the world - I'm gonna turn it inside out!

Herreguuuuud vilken tid det tar att ansöka om visum till USA. Jag ska verkligen försöka resa runt så mycket som bara är möjligt det kommande året för jag vill inte behöva gå igenom den här processen igen. Nu har jag i alla fall fått intervjutid på amerikanska ambassaden (9.30 den andra november) och känner mig relativt förberedd. Jag satt och bläddrade igenom min almanacka och insåg hur mycket det är som händer i mitt liv innan jag ska flytta. På torsdag är det London och efter det är det en salig blandning av Båstad, Stockholm, Halloween och åka upp och fira Sannas tjugoårsdag i Markaryd. De sista veckorna i Sverige kommer flyga förbi!

Nu laddar jag lördag genom att lyssna på min festspellista och vänta på världens bästa Caroline.
Ikväll blir det alkohol och dans, me like!


Blir lika taggad varje gång!


-

no matter how large the sky
no matter how many dreams I aspire
if you had told me that together was how we'd fly
I would've had your dreams become mine


Plant a seed, plant a flower, plant a rose, you can plant anyone of those, keep planting to find out which one grows (it's a secret no one knows)

Jag är så obeskrivligt trött på den här förkylningen som vägrar släppa taget. Blir lite bättre några dagar och sen blir det sämre igen och så lite bättre och så.. Ja, det suger helt enkelt. De (få) stunder jag ändå har hållit mig på benen den här veckan så har jag haft första riktiga tjejgruppsonsdagen med Josefine och Linnea (det kan nog bli bra det här!), träffat vänner i olika omgångar, läst och strykt under i mina reseguider över New Orleans och i mitt huvud har jag redan börjat packa.

Nu ligger jag utslagen i soffan och väntar på att Erika ska komma hit. Ikväll blir det en riktigt rejäl myskväll med allt som hör till; seriemaraton (det blir första säsongen av Vänner kvällen till ära), Ben and Jerry's och everlasting conversations sådär som bara två tjejer med hjärtan fyllda av kärlek och drömmar kan ha.


Myskvällar har vi haft många.
Här ligger vi parkerade i min säng en sensommarnatt 2007.


Another Stockholm syndrome

HAHAHAHA!
Jag dör av skratt!
Den som säger att amerikaner inte kan driva med sig själva, better think again.


I've always been a dreamer, I've had my head among the clouds but now that I'm coming down - won't you be my solid ground?

Och kanske finns det en väg för oss att vandra även om jag alltid trott att den är omöjlig.
Och kanske kommer jag någongång, någonstans på något sätt älska någon lite mer än jag älskar dig.


Follow me and let's go to the place where we belong (and leave our troubles at home)

Helgen blev riktigt bra med slappefredag ute i stugan. På lördag eftermiddag körde jag hem till stan och mötte upp Caroline. Utan att ha några bestämda planer korkade vi upp vinet och några glas och skratt senare bestämdes det att vi skulle på hemmafest i Åkarp. What a night det blev! Jag kan bara tacka mitt hjärta för ännu en helgalen natt i hennes sällskap. Söndagen spenderades halvdöd i soffan och det enda jag gjorde var att kolla serier och önska mig en stor, fet English breakfast. Ända sen jag bodde i London så är det vad jag alltid vill ha dagen efter.

Idag kom mitt Placement pack, vilket simply är ännu mer information och saker att sätta upp på min to do-list innan jag flyttar. Började ringa runt till olika vårdcentraler för att boka in en hälsoundersökning men herregud vad dyrt det är! Imorgonkväll ska jag, med hjälp av mamma, sätta mig och skicka in visumunderlaget. Jag kan inte förstå att om två månader är mitt liv på andra sidan Atlanten i full gång!


Who cares what happens when we get there, when the getting there has been so much fun?Tried to make it little by little, tried to make it bit by bit on my own

Nu bär det snart av ut till stugan. Förutom bok, tidningar och serier så tar jag med de papper jag hittills fått av SI så jag kan börja sätta mig in i vad som behöver göras och när. Jag blir trött bara jag tänker på visum, läkar- och ambassadbesök, internationellt körkort och personbevis... Äh, det blir nog bra. Lär ju kännas extremt värt det när jag går på planet den 29 november.


Mysig midsommar i stugan i somras.


I rymden finns inga känslor

Imorse var jag uppe med tuppen för att möta upp Josefine på Vittraskolan i Västra hamnen där vi tillsammans med Linnea ska starta upp tjejgruppen vi ska hålla i under hösten. Det var faktiskt rätt nervöst att gå dit. Jag kommer själv ihåg hur jävlig man kunde vara när man var tretton... Det kändes dock som att det gick bra. Vi fick presentera oss för tjejerna och förhoppningsvis lyckades vi väcka intresse nog för dom att komma nästa onsdag när vi ska ha det första riktiga mötet.

Efter det åkte jag hem till Caroline och väckte henne genom att, efter att både ha försökt ringa på hennes mobil, hemnummer samt plinga på dörren, bulta för allt jag var värd på hennes sovrumsfönster. Vi har haft en jättefin heldag med Tyra Banks-show, taco, shopping och bio. Vi har pratat i år och dar om att se I rymden finns inga känslor och ikväll tog vi oss äntligen tiden att göra det. Herregud vilken rolig, härlig och underbar film! Bill Skarsgård gör ett mästerligt jobb måste jag säga.


Wait, don't go so fast, I'm missing the moments as they pass

Har tvingat iväg mig till jobb både igår och idag men är alldeles slut efteråt. Den här förkylningen vill verkligen inte ge med sig. Well, bättre att ha det nu än under höstens inplanerade resor.

Kvällen har jag spenderat hemma hos min fina vän Josefine och vi konstaterade att ikväll är en riktig höstkväll. Mitt liv kan på ett sätt räknas i höstar för de allra flesta av de viktiga människorna i mitt liv har kommit till mig tillsammans med fallande löv och sjunkande temperaturer. Tiden går så fruktansvärt fort. Årstiderna förändras, människor kommer och går, drömmar dör och nya föds. Ibland känns det som att livet springer ifrån mig men då tar jag fram mina fotoalbum och tittar på alla leende ansikten, alla stunder av glädje, all vänskap och kärlek. Så mycket underbara saker jag har fått, och fortfarande får, vara med om! Trots alla de gånger jag är vilsen, rädd och osäker och trots alla besvikelser, tårar och gångerna mitt hjärta brustit så är jag så oändligt tacksam över livet och att jag har möjligheten att göra vad jag vill med det.

Jag har nu levt en fjärdedel av mitt liv med dig i det. Det är en ogreppbar tanke. All kärlek, all förtvivlan, all gråt, alla skratt. Jag inser att det kan verka som att vi har stått och stampat på samma ställe i en evighet men tack vare dig har jag hittat så många delar av mig själv. Och trots allt så har du gett mig en tilltro till livet och till kärleken som jag föralltid kommer vara dig tacksam.


Josefine & jag påväg till Köpenhamn för att se Melissa Horn i maj.


Love is the answer, at least for most of the questions in my heart

Min hemska förkylning håller i sig och det enda jag orkar göra är att ligga nerbäddad med täcke och kudde i soffan med datorn, tvkontrollen och mängder av te inom räckhåll. Jag tror aldrig min hårddisk varit så välsorterad som nu för det är en av de få aktiviteter jag kan göra som inte tröttar ut mig.

Igår fick jag ett oväntat telefonsamtal som gjorde mig glad. Det är konstigt, och samtidigt ofrånkomligt, hur livet förändras och på vilka platser och med vilka planer vi finner oss själva. Tack för att jag fick minnas en bit av var jag kommer ifrån för det får mig att inse att jag har kommit längre än jag trodde.

Men jag kommer aldrig kunna lyssna på den här utan att tänka på hur du låter när du skrattar.


I'm gonna make it by any means, I have a pocket full of dreams

Då var det bestämt! Den 29 november packar jag mina väskor och flyttar tvärsöver Atlanten för att bosätta mig i USA. Jag ska vara au pair i en familj som bor i New Orleans, Louisiana. Familjen består av mamma Allison, pappa Tom, treåriga Willa och lilla Henry som bara är några månader samt familjens hund Aidan. Jag blev matchad med dem i söndags och har alltså pratat, tänkt och känt efter i nästan en vecka innan jag bestämde mig för att tacka ja. Nu känns allting toppen, jag är så excited och jag hoppas verkligen att mitt år i staterna blir allt det jag vill och önskar!Det är ett stort steg att välja att lämna allting här hemma för ett helt år, att komma till en plats där du inte känner någon, där vardagen och livet ser helt annorlunda ut jämfört med vad du är van vid. Jag har länge funderat fram och tillbaka och försökt komma fram till om detta är något för mig eller inte. Eftersom jag känner att det skulle vara en otroligt rolig, spännande och givande upplevelse så har jag bestämt mig för att I'll knever know unless I try it. Jag hoppas och tror att detta kommer bli något otroligt positivt för mig och skulle något mot förmodan gå fel så vill jag tro att jag känner mig själv tillräckligt bra för att kunna hantera det också.

Så nu läser jag au pair-bloggar, uppdaterar au pair-grupperna på facebook stup i kvarten och ska spendera min lördag med att inhandla och läsa Lonely Planets reseguide över New Orleans. Jag tror att mina sista två månader i Sverige kommer att gå fort!

RSS 2.0