CHARLESTON

Nu är klockan elva på söndagskvällen och jag är precis hemkommen efter min helg hos Lisa i Charleston. Så fantastiskt fint att äntligen få träffa henne igen. De första fem minuterna stod vi bara och kramades och skrek-skrattade. Åh, min andra halva - som jag har saknat dig!

De här dagarna har innehållit tusen fikor på Starbucks där vi har catchat up om allt som inte har hunnits med över Skype, en hel del shopping, turistande, biobesök för att se vår älskade Harry Potter (- This is our kind of porn!) och häng med Joe, en kille som Lisa har lärt känna som går på college i Charleston, och hans vänner. Jag har nu spelat beer pong med röda muggar i sann amerikansk anda! Fest och promenader, skratt och kramar och herregud så mysigt att få sova bredvid varandra igen efter så länge. Det är svårt att sätta ord på hur svårt det är att vara ifrån Lisa. Inte bara för hur roligt vi har det utan för att vi är varandras au pair-år. Vi är varandras 2011. Sen hon flyttade hit i januari har vi spenderat nästintill varenda dag tillsammans, somnat bredvid varandra flera gånger i veckan, varit varandras bollplank, hand att hålla och person att ringa så fort något roligt/sorgligt/galet har hänt. Vi har delat hela den här omtumlande tiden i USA och skapat en vardag och oförglömliga minnen tillsammans. Jag kan inte ens föreställa mig hur min tid i New Orleans skulle vara utan Lisa.

Well, förutom världens finaste vän så innehöll Charleston flera saker jag tyckte om. Vackra hus, närhet till vattnet, mysiga gator och roliga butiker. Mycket påminde om New Orleans - dock en mindre, mer polerad och städat version. Renare och lugnare men utan pulsen och den rättframma personligheten jag har vant mig vid här i NOLA. Nu under sommaren är det väl dock stillsammare än vanligt då de flesta college kids har lämnat stan. Annars står Univeristy of Charleston för en stor del av stadens befolkning och jag kan tänka mig att det är ett riktigt roligt ställe att plugga på.

Sammanfattningsvis: underbar helg med underbart sällskap. Ännu en resa att minnas med glädje och kärlek och ännu fler minnen som jag aldrig kommer glömma.


Postat av: Leif Blomkvist

Ännu en amerikansk stad till minnessamlingen. Det är otroligt hur många du hunnit med att ta del av och uppleva. Kul att du och Lisa "funkade" lika bra på bortaplan som hemma i NOLA. Bilderna tyder, som du skriver, om en lugn o trivsam liten stad.

2011-07-25 @ 20:22:11
Postat av: Ewa

Lika roligt att än en gång få läsa om dina upplevelser och få känna sig delaktig som man gör i dina målande beskrivningar.

Underbart med den vänskap som du och Lisa har utvecklat. Skall bli så roligt att träffa henne i höst.

2011-07-25 @ 23:25:16
Postat av: Rebecka

Verkar som ni verkligen haft en toppenhelg!

När jag hör Charleston tänker jag direkt på boken Southern lights, den utspelar sig mycket där så var roligt att få se lite bilder därifgrån hihi :)

2011-07-26 @ 01:54:23
URL: http://rebeckaiusa.blogg.se/
Innan du kommenterar:
- Jag måste godkänna alla kommentarer.
- Onödiga kommentarer publiceras inte.
- Det gör inte heller reklam eller spam.
Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Din e-mail

Din blogg eller hemsida

Kommentar

Trackback
RSS 2.0